lørdag den 27. november 2010

På vej

Jeg er på vej. Mit hovede og min mave er uenige om hvor jeg skal hen, men på vej, det er jeg.

Det sker ret tit, men særligt når sneen daler, frosten bider eller når jeg sidder i en overfyldt bus på vej på arbejde.

Så er jeg tilbage. Tilbage i alperne, hvor jeg tilbragte en helt fantastisk sæson i Schi- und snowboardschule Ischgl tilbage i 2004-2005.

En vinter med en helt særlig frihed til kun at gøre præcis som jeg havde lyst, når jeg havde lyst. En frihed, jeg ofte mindes og længes efter.

Det er den frihed, der knitrer under mine støvler når jeg kæmper mig gennem nyfaldne snedriver. Det er den frihed, der stirrer tilbage på mig når jeg kigger ud, og ser sneen suse forbi togruden.

Det er den frihed, der giver mig kvalme, når jeg i samme rude kan ane de tykke kinder, de store overarme og den kæmpe mave, hvor baby lystigt sparker og tvinger mig tilbage til nuet. Tvinger mit hovede og min mave til samarbejde om at finde en vej.

søndag den 21. november 2010

Græskarboller?

Er der nogen her, der har en god opskrift på græskarboller? Jeg har nemlig et par hokaidogræskar liggende, som jeg drømmer om skal blive til lækre svampede græskarboller, men jeg kan simpelthen ikke opstøve en opskrift. Hjælp!

Billedet er lånt her

lørdag den 20. november 2010

Hvor er det forresten vildt

Som den unge dame møfler rundt inde i den kæmpe runde mave. Hun har gjort det i et par uger nu, men de sidste par dage har det været rigtig meget og hele tiden synes jeg. Lidt hyggeligt er det, men også ret så mærkeligt.

I onsdags var vi allerede halvvejs i projekt baby. Gisp det går hurtigt! På mandag skal vi til misdannelsesscanning og ih hvor jeg glæder mig til at se hende igen og til at se om hun stadig har det godt og en lille smule til at se om hun stadig er en pige;)

Første babykreation

Efter et par kedelige dage i sengen og en misset 25 års fødselsdag er jeg blevet færdig med den første hjemmegjorte ting til baby. En djævlehue i morbærsilke. Jeg har forsøgt mig med Gros opskrift til størrelse 6 måneder, og strikket den med det tyndere garn og på tyndere pinde (2 mm) i håb om den skulle komme til at passe en nyfødt forårsbaby. Resultatet er dog ikke blevet helt som jeg havde håbet. Den er lige løs nok i det. Heldigvis går der nærmest intet garn til sådan en lille sag, så jeg har rigeligt til endnu et forsøg på 1,5 mm pinde i de 50 g jeg købte. Garnet er forresten utroligt lækkert og dejligt blødt, så jeg er på jagt efter en opskrift på en lille trøje eller bukser i det samme garn, men det er vist ikke lige sådan at finde. Desværre.

onsdag den 10. november 2010

Stakkels Morten

Morten han ville ikke være bisp. Det synes vi egentlig også han selv skulle have haft lov til at bestemme, så derfor har vi, i vores lille madklub, i aften hjulpet ham af med "anden Oskar" og en masse dejligt tilbehør. Mums det var dejligt hyggeligt. Og så kan de lære det de gæs...

søndag den 7. november 2010

Mere søndagsbag

Herhjemme er vi blevet vilde med københavnerbirkes. Eller, der er måske en københavner der hele tiden har været det, som har givet den videre til mig. I hvert fald har jeg idag prøvet at bage dem selv og det gik egentlig meget godt.

I løbet af ugen har jeg fået købt garn til en silke-djævlehue til baby og til en fin lang cardigan, så det tror jeg bare jeg skal hygge mig lidt med idag og holde total søndagsafslapning.

mandag den 1. november 2010

Gulerodsbrud


Et par stykker har spurgt efter opskriften på gulerodsbrud, og den kommer her:

Gulerodsbrud (ca 18 stk)

Dej 1

100 g gær
½ l lunken vand
1 tsk salt
60 g sukker

Disse ingredienser blandes

Tilsæt:
130 g smeltet margarine (jeg brugte smør)
900 g mel


Dej 2

2 æg
200 g groft revet gulerod
100 g solsikkekerner
disse ingredienser blandes

Dej 2 blandes i dej 1 med fingrene og dejen klattes på en bageplade med en ske.
Bollerne hæver 30-45 min og bages derefter 15-20 min ved 180 grader varmluft.

God fornøjelse!