torsdag den 25. august 2011

Nede i vores "have"...

... er jeg de seneste dage lusket forbi med barnevognen. Jeg har nemlig opdaget at det bugner med brombærbuske og fine blomster. Men mens jeg gik der i brombærrækkerne og planlagde at hamstre til barnedåben, når de allesammen ville være modne om 14 dage, kunne jeg pludselig høre brombærhapsere med barnevogn på den anden side af hækken, som gik og sludrede om de lækre bær, så nu ser det desværre ud til at andre barslende vil have del i herlighederne, og at jeg må stå tidligt op, hvis min plan skal lykkes. Under alle omstændigheder skal der i hvert fald koges en portion brombærmos til Anna!



Idag er aftenen, ind imellem i-seng-lægningerne, blevet brugt på at koge æble-sveskemos til Annas mavse, og det blev SÅ godt. Det smagte godt nok nærmest ikke af svesker, men havde den dejlige sødme herfra og den lette syre fra æblerne. Mums!



Opskriften lyder således:



Æble-sveskemos i rigelighed



6 syrlige æbler (jeg brugte danske discovery)

1 pose øko svesker



Sveskerne sættes i blød i koldt vand i 2-3 timer. Herefter skrælles æblerne, skæres i mindre stykker og koges med en lille smule vand til de er næsten møre. Så tilsættes sveskerne (vandet hældes fra inden) og det hele koger videre i 15 minutter. Til sidst blendes det hele med en stavblender eller mases gennem en sigte og fyldes på glas eller hvad man nu har.

3 kommentarer:

  1. De ser dælme også indbydende ud de brombær!
    Håber du når at hapse en god portion..;)

    SvarSlet
  2. Håber du får dine brombær før der er nogen der snupper dem for næsen af dig.

    Æble/sveske grøden tror jeg da lige jeg "copy/paster" med det samme;-)

    SvarSlet
  3. Øj, hvor er du heldig! Jeg vil så gerne finde en brombærbusk her i sted...

    SvarSlet

læg gerne en kommentar -Så bliver jeg glad:)